Повелителят на горите, “Цялата красота и кръвопролитие, “Една провинциална болница

...
Повелителят на горите, “Цялата красота и кръвопролитие, “Една провинциална болница
Коментари Харесай

Четири документални филма на София филм фест на брега в Бургас

Повелителят на горите ”, “Цялата хубост и клане ”, “Една провинциална болница ” и „ Герой на нашето време “ са филмиte, включени в програмата на „ София филм фест на брега ", които ще зарадват ценителите на документалното кино.Фестивалът ще се провежда от Арт Фест, с финансовата поддръжка на Община Бургас и ще организира на 30 март до 07 април в Културен дом НХК.

“Повелителят на горите ” с реж. Фолкер Шльондорф е портрет на един незабравим човек Тони Ринаудо, чийто труд през 2018 година е почетен с така наречен различна Нобелова премия –„ Right Livelihood “. Тони Ринаудо е разкрил метод да отглежда дървета в най-безплодните региони, като в продължение на десетилетия задейства към момента живите пънове и корени на дърветата като „ подземна гора “ и по този метод обезпечава препитанието на хиляди аграрни стопани в Африка.

София Филм Фест застава зад„ зелената концепция “ и открива 27-ия фестивал с кино лентата на Фолкер Шльондорф. Носителят на “Оскар ” и “Златна палма ” в Кан Фолкер Шльондорф ще засади първото дърво в “Гората на София Филм Фест ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР