Поведението на частната оръжейна компания Емко вече прилича на рекет

...
Поведението на частната оръжейна компания Емко вече прилича на рекет
Коментари Харесай

"Емко" рекетира държавата, смята министърът на икономиката

Поведението на частната оръжейна компания " Емко " към този момент наподобява на рекет към страната. Това счита министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Това умозаключение той разгласи в утринния блок на Българска национална телевизия в отговор на въпрос за какво чиновници на сдружението не престават да стачкуват откакто лицензът за търговия на предприятието бе върнат през предходната седмица.

След отнемането на лиценза при започване на лятото създадената по съответен контракт продукция по контракт с държавната комерсиална компания " Кинтекс " е била складирана на пристанището в Бургас. Според думите на министъра тя може да бъде свободно изнесена към този момент, въпреки че в краоя на седмицата уточни, че гуляй нея става дума за търговски спор, в който страната не можела да се меси.

" След като им е върнат лицензът, могат да изнасят и по тази причина ме учудва за какво са тези митинги, че им стопираме работата. За нея има интерес, те могат да я продадат. Вече усещаме някакъв рекет по отношение на страната ", заключи Караниколов.

Той уточни обаче, че няма юридически метод прекратените към този момент контракти сред " Кинтекс " и " Емко " по няколко контракта, които в последна сметка ще бъдат осъществяване от " ВМЗ " -Сопот да бъдат върнати на частното дружество. Той добави, че " Емко " и " Кинтекс " имат контракти по други поръчки и там няма проблем, само че техният падеж за доставка не е изтичал във времето, в което предприятието е било без лиценз за търговия.

Той изрази удивление, че още " преди време " този контракт за съответната продукция не е бил подписна от " Кинтекс " с ВМЗ и уточни, че доста постоянно частни компании употребявайки " Кинтекс " взимали поръчки на " ВМЗ " -Сопот. Не изясни какво има поради.

Караниколов предложи на " Емко " час по-скоро да откри покупател на създадената продукция, която стои на пристанището в Бургас и да реши казуса си с неналичието на задоволително хранилища. От думите му се разбра, че и сега това е повода продукция на " Емко " да се съхранява от ВМЗ.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Спорът за "Емко " и "Дунарит " (28)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР