Повечето паяци живеят на воля под открито небе, но има

...
Повечето паяци живеят на воля под открито небе, но има
Коментари Харесай

Използвайте този простичък трик и се отървете от всички паяци у дома

Повечето паяци живеят на воля под намерено небе, само че има и такива, които обичат да споделят подслона си с хората.
Най-често в домашни условия гости са дългокракият паяк – сенокосец (изграждащ безредна мрежа), както и черен домакински паяк и сив домакински паяк (те се пробват да тъкат чиста по конструкция мрежа).
Паяците, които живеят в домовете ни, не носят особена щета за хората.
Точно противоположното: оказват помощ в битката с молците, мухите и другите дребни инсекти. Но паяжините в ъглите на стаите и заплахата от нарастване на членестоногите, плашат хората.

Как да се отървем от паяците?
Ако в къщата ви има доста паяци, това значи, че те са намерили непрекъснат източник на храна. Ето за какво, в случай че желаете да се отървете от паяците, е належащо да разберете какви други инсекти, виреят в дома ви и да се борите с тях.
За да изгоните членестоногите, не е наложително да прибягвате до токсични средства. Има един доста елементарен трик, с който за малко ще изгоните паяците от вкъщи си. Етерично масло от мента (или така наречен ментово масло) – най-популярният метод да се справите с всички паяци. Те не могат да го търпят!

За да си извършите натурален репелент против паяци, в 100 мл вода прибавете 2-5 мл етерично масло, прелейте сместа в бутилка вид спрей и разклатете добре.
По време на постоянното разчистване напръскайте всички прозорци и порти, отвори, ъгли и пукнатини в дома си. След това повтаряйте процедурата в продължение на 2-3 дни. Ще видите, скоро паяците ще си отидат в търсене на по-подходящ дом, а къщата ви ще бъде цялостна с магически мирис!
Ето какво още оказва помощ да се отървете от паяците:

Оцет
Не харесвате етерични масла? Опитайте с оцет. Той няма да мирише толкоз хубаво, само че в случай че се смесите 1/2 бял оцет и 1/2 вода в разпръсквач и напръскате в близост, тази примес сигурно ще прогони гадинките далеко (а може и вас).
Почиствайте след себе си
Трохите и мръсотията притеглят насекомите, които от своя страна притеглят паяците, които обичат да ги ядат. Не превръщайте дома си в ресторант за паякообразни — почиствайте след себе си всякога щом видите, че сте оставили храна или някаква нечистотия. А щом забележите паяжина — незабавно я махайте, тъй като някой от някогашните осмокраки съквартиранти може да си е скътал потомството на нея.
Инфо: Отбаба

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР