Повечето от украинските кораби, които са били заловени от 2014

...
Повечето от украинските кораби, които са били заловени от 2014
Коментари Харесай

Русия бракува бойния флот на Украйна

Повечето от украинските кораби, които са били хванати от 2014 година насам, ще бъдат бракувани след приключването на специфична военна интервенция, заяви ТАСС, като се базира на източници от Черноморския флот.

" Много от тях към този момент даже не могат да се теглят. Повечето от тези елементи са механически неизправни, а бойните им качества от дълго време са остарели ", се споделя в отчета.

Източникът напомни, че пленените и хванатите кораби на украинските Военноморски сили заемат кейовете на пунктовете за базиране на Черноморския флот и се нуждаят от разноски за поддържане .

" Съдбата на украинските военни кораби, които са под съветски надзор от пролетта на 2014 година, ще бъде дефинитивно решена незабавно след приключването на специфичната военна интервенция ", се споделя в изказването на Москва.

Отбелязва се, че преди този момент всички украински кораби публично са били под съответната пълномощия - Русия е предложила да ги върне след края на военните дейности в Донбас .

По-рано капитанът, който е служил на потъналия в Мариупол транспортен съд, съобщи, че повдигането му ще разкрие тайните на украинските въоръжени сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР