Повечето от 43-те случая на зараза с варианта Омикрон, идентифицирани

...
Повечето от 43-те случая на зараза с варианта Омикрон, идентифицирани
Коментари Харесай

Повечето от случаите на Омикрон в САЩ са при напълно ваксинирани

Повечето от 43-те случая на болест с разновидността Омикрон, разпознати до момента в Съединени американски щати, са при хора, които са били изцяло имунизирани, а една трета от тях са при хора, получили бустерна доза. Това се споделя в отчет на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 163
От документа излиза наяве, че от 43-те случая, 34 са при изцяло имунизирани хора. От тези 34 души, 14 са и с бустерна доза. При петима с бустерна доза болестта с Омикрон е станала преди приключването на 14 дни след подсилващата имунизация.

Въпреки че броя е доста дребна, тя поражда още повече опасения, че актуалните ваксини против ковид, може да оферират по-малка отбрана против Омикрон.

От случаите в Съединени американски щати 25 души са на възраст 18-39 години и 14 са пътували зад граница. Шестима от инфектираните с Омикрон преди този момент са карали коронавирусна болест.

Повечето от инфектираните имат единствено леки признаци, като кашлица и отмалялост. Един човек е бил приет в болница за два дни.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 163  Южноафрикански учени: Ваксинацията обезпечава отбрана и против Омикрон Южноафрикански учени: Ваксинацията обезпечава отбрана и против Омикрон  Първи случаи на Омикрон са открити в Кипър Първи случаи на Омикрон са открити в Кипър  Израел удължава рестриктивните мерки за пътешестване с още 10 дни Израел удължава рестриктивните мерки за пътешестване с още 10 дни
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР