Повечето израелци смятат, че премиерът Бенямин Нетаняху е отговорен за

...
Повечето израелци смятат, че премиерът Бенямин Нетаняху е отговорен за
Коментари Харесай

Проучване: Според повечето израелци Нетаняху е отговорен, че не е предотвратил нападението на Хамас

Повечето израелци считат, че министър председателят Бенямин Нетаняху е виновен за това, че не е съумял да предотврати нападението на Хамас, съгласно оповестено през днешния ден изследване на публичното мнение.

Осемдесет % от израелците считат, че Нетаняху би трябвало да поеме отговорност за пропуските в региона на сигурността, извадени на показ от нападението на Хамас против Израел на 7 октомври, демонстрира изследване на " Маарив ", заяви Българска телеграфна агенция..

Началникът на генералния щаб на армията, ръководителят на военното разузнаване и ръководителят на разследващата работа " Шин Бет " признаха, че техните служби не са съумели да предотвратят офанзивата, при която бяха убити към 1400 израелци в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на Израел. Коалиционният сътрудник на Нетаняху, финансовият министър Бецалел Смотрич също съобщи, че държавното управление и управлението на службите за сигурност не са съумели да защитят страната, само че самият министър председател към момента не е направил самопризнание за отговорност.

Тази седмица Нетаняху съобщи, че има доста въпроси по отношение на нападението от 7 октомври и " ще проверяваме всичко задълбочено ".

Дори измежду гласоподавателите на ръководещата партия " Ликуд " на Нетаняху 69% считат, че той би трябвало да поеме отговорност за случилото се. Премиерът изостава доста от някогашния министър на защитата Бени Ганц, началник на опозиционната центристка партия, която се причисли към държавното управление на националното единение предходната седмица.

48% от интервюираните считат, че Ганц би бил по-добър министър председател, против 28% за Нетаняху.

Проучването демонстрира също, че 65 % от израелците поддържат предстоящата сухопътна интервенция на израелските войски в Газа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР