Повечето хора си мислят, че трябва да имат проблем, за

...
Повечето хора си мислят, че трябва да имат проблем, за
Коментари Харесай

Какво всъщност представлява секс терапията?

Повечето хора си мислят, че би трябвало да имат проблем, с цел да имат потребност от терапия. Както множеството хора си мислят, че би трябвало да имат проблем, с цел да посещават психолог. Това обаче напълно не е по този начин.

Психотерапията може да бъде потребна и за хората, които нямат проблеми, както и секс лечението би била потребна за безусловно всеки който води деен сексуален живот или желае да го прави.

Секс терапия е тип терапия, която е напълно фокусирана върху секса и сексуалността. Секс лечението е безвредно, поверително пространство, където хората могат да влязат и в действителност да изследват личната си еднаквост, половост и култове.

Независимо дали обмисляте посещаването на секс терапия или научавате за нея за първи път, ето какво съставлява и за какво може да е добра концепция да опитате:

Какво е ?

Секс лечението е тип терапия, основана на диалози, която се концентрира върху секса, сексуалността и всичко, което въздейства върху половото задоволство и комфорт. При половата терапия, вие устно ще изследвате навиците и желанията си свързани със секса, както и личната си еднаквост. Това включва засягане на доста фактори, които въздействат на връзката ви със секса, като вашето образование, просвета, раса и предходни познания и прекарвания. Сексуалната терапия ще ви помогне да се справите с въпроси като:

Какви са вашите стремежи?

Какви неща желаете, само че сте се срамували да опитате?

Какво ви пречи да вършиме страховит секс?

Няма условия за посещаване на полова терапия, с изключение на да имате интерес да говорите и разкриете връзката си със секса. Въпреки това има няколко постоянно срещани аргументи, заради които хората са по-склонни да си уговорят среща с терапевт.

Някои хора, да вземем за пример, търсят полов терапевт, тъй като изпитват характерна полова дисфункция - като проблеми със половото показване или ниско либидо. Други хора може да желаят да обсъдят и проучат половите желания, привички или ползи, за които не се усещат удобно да приказват с някой различен. Хората, които са претърпели полова контузия или полово принуждение, могат също да потърсят секс терапевт, защото половата терапия обезпечава безвредно пространство за тези хора да приказват за своите контузии и да проучат и обработят по какъв начин това се свързва с техния настоящ полов живот.

Какво съставлява сесията?

Можете да посещавате полов терапевт самостоятелно, като двойка или като група.

Продължителността и честотата на сесиите могат да варират, само че най-често срещаните сесии са по 1 час седмично.

Може да изберете да говорите за сегашния си полов живот, както и за това по какъв начин предишните прекарвания може да са го оформили. Вероятно ще се задълбочите в някои от табу тематиките.

Секс терапевтите също дават на пациентите си " домашно " или неща, които пациентът може да прави сред сесиите, с цел да надгради работата си в лечението.

Когато започнете да напредвате в половата терапия, евентуално ще започнете да чувствате, че разбирате тялото си, желанията и удоволствията си по-пълноценно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР