Повечето хора се бият в гърдите Аз съм украинец“ и

...
Повечето хора се бият в гърдите Аз съм украинец“ и
Коментари Харесай

Буданов: Всички украинци са за победа, но повечето не искат да се бият

Повечето хора се бият в гърдите „ Аз съм украинец “ и „ Украйна е над всичко “, само че нямат чувството, че отбраната на страната е заветен дълг. Това призна с мъка топ разузнавачът на Украйна Кирило Буданов по време на спорен панел, наименуван „ 2024: Предизвикателства и вероятности “. Украинците, които напоследък биват мобилизирани, нямат задоволително мотивация да пазят страната, сподели искрено Буданов.

 

Добрите заплати в армията към този момент не стимулират украинците

 

" Най-важният въпрос е мотивацията на тези хора. Ако не успеем да ги мотивираме, колкото и хора да активизираме - било то принудително или не, успеваемостта им ще бъде съвсем нулева. И точно това се случва в последно време ", сподели началникът на Главното разследващо ръководство на Украйна.

Според него всички, които са желали да пазят страната, към този момент са на фронта - тях или войната ги е заварила в редиците на армията, или те сами са се явили да се запишат като доброволци в първите шест месеца след нахлуването на Русия. Според Буданов сега към този момент и " положителните пари ", които се заплащат на украинските военни, не са главен мотивационен фактор. " Възниква въпросът за какво това е по този начин? Отговор аз не мога да дам и не съм сигурен, че подобен има. Това е сложен проблем. За страдание, макар обстоятелството, че всички викат: " Аз съм украинец ", " Украйна е над всичко " и така нататък, те по този начин и не са се почувствали жители на Украйна, по тази причина те нямат възприятието, че врагът е завладял нашата територия и че е наш заветен дълг да защитим тази страна ", сподели още Буданов.

В резултат, прибавя той, " всички поддържат Украйна, само че всички бягат ". По границите е цялостно с мъже, които желаят да заминат " Тези опашки по границите... По работа доста постоянно ми се постанова да пътувам до разнообразни места и постоянно минавам границата, доста постоянно с автомобил. Опашките на границата са големи. И те не са единствено от дами и деца, всички знаят това доста добре. Липсва чувството, че това е твоята война. И това е доста бездънен проблем. Парите няма да решат този проблем. Нуждаем се от верен разговор и вярна аргументация, само че единствено с думи това към този момент няма да се реши. Трябва да признаем, че за 30 години това е наш пропуск ", сподели топ разузнавачът на Украйна.

" За да разберете по-добре: общият брой на отбранителните сили на Украйна в този момент възлизат на - ще назова малко случайна цифра, с цел да не издавам държавни секрети - 1,1 милиона. Никакъв рекрутинг не може да покрие такива размери. Единствено готовност. Но тук поражда следният въпрос: всички, които желаеха, към този момент пристигнаха в защитата. Кого да рекрутират? За страдание тук отговорът няма да ви хареса ", акцентира Буданов. Той счита, че мобилизацията е неизбежна. " 1,1 милиона няма да бъдат покрити от никакъв рекрутинг. (...) Има загуби и тази численост би трябвало да се поддържа непрекъснато ", сподели още Буданов.

 

Много мнения от консуматори под видеото с изявлението на Буданов, оповестено в YouTube, удостоверяват тези настроения. " Буданов по този начин и не разбра, че животът на хората е по-голям от всякаква земя ", е единствено един от тези мнения.

 

Източник " Актуално "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР