Повечето германци не желаят лидерът на християндемократите (ХДС) Армин Лашет

...
Повечето германци не желаят лидерът на християндемократите (ХДС) Армин Лашет
Коментари Харесай

Мнозинството германци са против опитите на Лашет да сформира правителство

Повечето германци не желаят водачът на християндемократите (ХДС) Армин Лашет да се опита да образува държавно управление откакто консервативният му блок претърпя големи загуби в парламентарните избори, демонстрираха през днешния ден изследвания на публичното мнение, представени от ДПА.

Консервативният блок ХДС/ХСС на Лашет получи рекордно ниските 24,1 % в изборите за Бундестаг в неделя, а социалдемократите (ГСДП) получиха 25,7 %.

Както водачът на ГСДП Олаф Шолц, по този начин и Лашет споделиха, че желаят да сформират съдружно държавно управление. Но натискът върху Лашет да преразгледа решението си се ускорява и няколко високопоставени фигури в партията настояват, че резултатът от изборите не му дава мандат да се опита да образува коалиция, която да оглави като канцлер.

Според изследване на социологическия институт " Сивей " /Civey/, извършено по поръчка на вестник " Аугсбургер Алгемайне ", 71 % от германците считат, че е изцяло или ненапълно погрешно Лашет да претендира за канцлерския пост. Двадесет и два % от към петте хиляди дали отговор поддържат проектите на Лашет.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР