Повече визови облекчения за руските туристи, от които България печели,

...
Повече визови облекчения за руските туристи, от които България печели,
Коментари Харесай

Сидеров предлага спешни мерки за повече руски туристи у нас

Повече визови облекчения за съветските туристи, от които България печели, изиска водачът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „ Неделник” по АЛФА ТВ. „ За да пристигна у нас, съветският екскурзиант би трябвало преди този момент да отиде в консулство или посолство за виза, да заплати съответната такса, а може да се наложи да пътува хиляди километри от там, където живее, до съответното консулство, което също е разход ", изясни Сидеров.

Той даде за образец друга страна-членка на Европейски Съюз – Кипър, и сподели по какъв начин е решен въпросът там. „ Руският екскурзиант подава електронно заявление, че желае да посети даден курорт в Кипър. Оттам му дават отговор електронно в границите на 5 дни. При позитивен отговор - разпечатваш и като излиташ от Русия, го предоставяш на граничните управляващи. Там като пристигнеш, ти бият щемпел. Това може и би трябвало да се приложи и в България”, счита Сидеров.

„ По този въпрос да питаме външната министърка госпожа Захариева, която доста усърдно извършва избрани наставления, само че в действителност пречи на развиването на българската стопанска система. Защото туризмът у нас съставлява 12% от Брутният вътрешен продукт, сега съветските туристи понижават и за 2018 година са намалели, приходите от тях също. В момента имаме по-малко туристи, в сравнение с дребният Кипър”, посочи Сидеров. По думите му е по този начин, тъй като там получават по-добри условия и не се тормозят с пътувания за визи.

„ Българската компания „ България еър”, която доста бързо и драговолно откри линия до Одеса, Украйна, която не знам какъв брой е рентабилна, същата тази компания дере по две кожи от съветския екскурзиант да пристигна у нас, взема към 350 евро за билет, до момента в който същият екскурзиант, с цел да пътува до Турция дава по 100 евро. Като бяхме на публично посещаване в Русия преди дни, в посолството в Москва ми разказваха по какъв начин съветски екскурзиант взема такси от Приморско до Истанбул и оттова лети до Русия, тъй като му е по-евтино”, сподели още в ефира на АЛФА Сидеров.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР