Повече почивни дни за служителите в социалните услуги и непедагогическия

...
Повече почивни дни за служителите в социалните услуги и непедагогическия
Коментари Харесай

Вижте на кои професии увеличават платения отпуск

Повече почивни дни за чиновниците в обществените услуги и непедагогическия личен състав в образователните заведения.

Промени в платения отпуск се оферират с промени на Наредбата за работното време, която планува увеличение на отпуската от 20 на 36 дни годишно.

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в Бургас дава целодневна грижа за хора с умствена назадничавост.

В него работят 14 обществени терапевти, психолози и рехабилитатори, чиято активност е натоварена, поради характерното положение на младежите.

Затова и работодателите желаят техните отпуски да се покачат с 16 дни.

“За да работиш с този вид младежи, деца, би трябвало човек да има едно огромно самообладание и едно огромно сърце. Това увеличение на платения годишен отпуск би било един спомагателен тласък ”, сподели Гергана Чолакова, шеф на дневния център.

Повечето дни отпуск биха могли да са от изгода и за намирането на нови фрагменти, защото има дефицит на дипломиран личен състав.

“Дори и студенти, които учат обществена педагогика и обществени действия, мъчно одобряват обстоятелството, че би трябвало да работят с целевите групи “, изясни Чолакова, предава Българска национална телевизия.

За по-дълги отпуски упорства и непедагогическия личен състав в учебните заведения . Чистачи, библиотекари и административни чиновници постоянно работят отвън образователно време.

“Те имат доста друга работа, обвързвана с боядисване, с разчистване. Дейности, които би трябвало да пригодят пространствата за новата образователна година. За тях също е обикновено по време на ваканции да могат да употребяват тези дни ”, разяснява Константин Янков, ръководител на Синдикат на българските учители-Бургас.

От учителския профсъюз увериха, че спомагателните дни отпуск няма да постановат ангажирането на заместници.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР