Повече от половината сърби (52%) са против присъединяването на страната

...
Повече от половината сърби (52%) са против присъединяването на страната
Коментари Харесай

Повечето сърби вече не искат в ЕС, 91% са срещу НАТО -

Повече от половината сърби (52%) са срещу присъединението на страната към Европейския съюз, а 91 % са изрично срещу участие в НАТО.

Това сочат данни от изследване на самостоятелната организация " Нов трети път ", оповестени от в. " Политика " и представени от БГНЕС.

Над 70 на 100 от интервюираните пък са изрично срещу глобите против Руската федерация. 59% считат, че глобите вредят повече на Запада, в сравнение с Русия. 41% от жителите са на мнение, че повода за съветската инвазия в Украйна е желанието на НАТО да се разшири на Изток, а други 16% показват, че повода е „ денацификацията и демилитаризацията “ на Украйна. 59 % упрекват западните страни за спора.

Сред международните водачи най-голям рейтинг имат китайският водач Си Цзинпин, съветският президент Владимир Путин и унгарският министър-председател Виктор Орбан. Френският президент Еманюел Макрон е в средата на листата, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният английски министър председател Борис Джонсън, както и техните страни, получават най-ниски оценки.

Проучването е осъществено с поддръжката на Националния фонд за народна власт (NED) сред 13 и 19 юни и обгръща 1285 участници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР