Повече от половината от клубовете в английската Висша лига са

...
Повече от половината от клубовете в английската Висша лига са
Коментари Харесай

Английските клубове не могат да се разберат за стадионите, на които ще се играе

Повече от половината от клубовете в британската Висша лига са поискали да играят на личните си игрища оставащите мачове от сезона. На днешната поредна видеоконференция, която е траяла съвсем 4 часа, не се е стигнало до консенсус по този въпрос. Най-настоятелни за това са били борещите се за оцеляване Астън Вила, Уотфорд и Брайтън, които не желаят да губят домакинското си преимущество.
 Футбол в Англия може да има най-рано след 1 юни
Футбол в Англия може да има най-рано след 1 юни

Правителството не желае да се събират доста хора на едно място

Сега концепцията е шефовете на Висшата лига да изискат от държавното управление да размишления и да не задължава тимовете да довършат сезона на неутрални терени. Британските управляващи кардинално позволиха завръщането на футбола през юни.

На днешната среща трябваше да се разгласят и съответни дати за обновяване и довеждане докрай на шампионата, само че още преди нея стана ясно, че това решение е отсрочено, тъй като към момента има много неразбираеми детайлности. Това би трябвало да се случи идващия понеделник, 18 май.

Планът остава за рестартиране на 12 юни. В момента той включва тестване на играчи и треньори два пъти седмично и мачове без аудитория, които да се играят на неутрални игрища като " Уембли ".

За разлика от разминаването във връзка с стадионите, клубовете са били единомислещи, че договорите на играчи, които изтичат на 30 юни, би трябвало автоматизирано да бъдат удължени до завършването на сезона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР