Повече от половината от хората, живеещи в разпростиращите се на

...
Повече от половината от хората, живеещи в разпростиращите се на
Коментари Харесай

Мумбай e вече близо до стаден имунитет към коронавируса

Повече от половината от хората, живеещи в разпростиращите се на огромна територия гета в индийския град Мумбай, евентуално са инфектирани с новия ковид, което допуска, че градът може би върви към стаден имунитет, споделиха през вчерашния ден държавен представител и здравен специалист като се позоваха на скорошно проучване, съобщи Ройтерс.

Индия е на трето място в света по броя инфектирани с ковид, изпреварена от Съединени американски щати и Бразилия, а здравните управляващи се надяват да понижат темповете на увеличение на болестта в огромните градове, където има най-вече открити случаи.

Около 75 % от жителите на бедняшките квартали са дали позитивни проби за съществуване на антитела от инцидентна извадка от 7000 души. Това демонстрира проучването, извършено взаимно от общината в Мумбай, държавния мозъчен концерн " Нити Аайог " и изследователския институт " Тата ".

Сероконверсията (наличието на антитела в кръвта) значи, че индивидът е развил защитни антитела. Това са хора, които се трансформират в защитна стена и пазят останалите, сподели доктор Камакши Бхате - почетен професор по социална медицина в болница " Кинг Едуард " в Мумбай.

Близо 65 на 100 от 12-милионното население на Мумбай живее в маломерни жилища без задоволително въздух, което улеснява разпространяването на заболяването. Изследването е открило, че единствено 16 на 100 от тези, които живеят отвън бедняшките квартали, са били изложени на вируса, като дребният брой евентуално се дължи на спазването на обществена отдалеченост и карантинни ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР