Повече от половината от 1000-те най-добри рекламодатели в Twitter през

...
Повече от половината от 1000-те най-добри рекламодатели в Twitter през
Коментари Харесай

Twitter загуби повече от половината си рекламодатели

Повече от половината от 1000-те най-хубави рекламодатели в Twitter през септември към този момент не са харчили в платформата през първите седмици на януари, съгласно данни, предоставени на CNN от компанията за цифров маркетингов разбор Pathmatics от Sensor Tower,, откогато Мъск закупи корпорацията в края на октомври.

Около 625 от най-хубавите 1000 рекламодатели в Twitter, в това число огромни марки като Coca-Cola, Unilever, Jeep, Wells Fargo и Merck, са изтеглили рекламните си долари към януари, съгласно оценки на Pathmatics, основани на данни от 25 януари.

Данните показват внезапния спад на тогавашния рекламен бизнес на Twitter за 4,5 милиарда $. След като Мъск приключи поглъщането на компанията в края на октомври, рекламодателите започнаха да се тревожат за сигурността и стабилността на платформата поради проектите му да редуцира личния състав и да смекчи политиките за модериране на наличието. В началото на ноември Мъск сподели, че Twitter е отбелязал „ голям спад на приходите “.

Въпреки че рекламният бизнес на Twitter постоянно е бил доста по-малък от този на съперниците Фейсбук и Гугъл, той към момента е виновен за по-голямата част от приходите на компанията. Сега Мъск би трябвало да запълни тази празнота, до момента в който гледа лихвените заплащания за дълга, който пое, с цел да купи Twitter за 44 милиарда $.

Коалиция от гражданско общество и групи за цивилен права възобнови апелите в четвъртък към фирмите да се причислят към, съгласно тях, повече от 500 рекламодатели, които са спрели да популяризират в Twitter. Последното изпитание пристигна, откакто проучвателен отчет от Центъра за противопоставяне на цифровата ненавист, член на обединението, повдигна угриженост по отношение на реклами, „ показващи се до токсично наличие “ от преди този момент неразрешени сметки.

През първите си месеци отпред Мъск анулира възбраните за консуматори, които преди този момент са нарушили разпоредбите на Twitter, в това число някогашния президент Доналд Тръмп. Той също по този начин разпусна група за контрол на наличието на трета страна и спря използването на нейната политика за дезинформация за Covid-19. Някои рекламодатели също се оплакаха, че чиновниците на Twitter, с които са работили преди, са били уволнени от Мъск, което провокира комплициране. През ноември Мъск се оплака, че Twitter е отбелязал „ голям спад в приходите “.

Но Мъск застана зад тези промени в политиката и от този момент се бори да понижи разноските и да откри нови източници на доходи за компанията. Тези старания включват трагично редуциране на личния състав, възобновяване на услугата за заплатен абонамент и, неотдавна, оповестяване на противоречивия ход за таксуване на откриватели и разработчици, разчитащи на API на Twitter, което разрешава на трети страни да се допрян до системите на Twitter.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР