България се изкачва с 12 места в класацията на Репортери

...
България се изкачва с 12 места в класацията на Репортери
Коментари Харесай

България се изкачи до 59-о място в класацията на Репортери без граници

България се изкачва с 12 места в класацията на " Репортери без граници ", демонстрира годишният отчет на организацията. Страната ни е 59-а в света по аршин " независимост на словото " от общо 180 страни.

Миналата година България беше сложена на 71-во място.

Международната организация аргументира изкачването на България в класацията с подобрението на медийната среда у нас при ръководството на кабинета " Денков ", който е показал предпочитание за промени. Отчетена е реакцията при сигнали за принуждение над публицисти.

Същевременно, от " Репортери без граници " подлагат на критика ръководещите, че не са съумели да вкарат систематични ограничения, с цел да разрешат ендемичните проблеми на България, в това число и възходящия брой на по този начин наречените " дела-шамари " против проверяващи публицисти.

В страните от Европейски Съюз свободата на медиите е в положително положение, написа в отчета, който регистрира и неотдавна утвърждения от Екологичен потенциал Европейски закон за свободата на медиите, чиято цел е да пази публицистите, да се бори с политическата интервенция в публицистичните решения и да усили прозрачността на собствеността на медиите.

Въпреки че резервира първата си позиция, Норвегия е измежду страните, които са претърпели спад в политическия си рейтинг.

Ирландия отстъпва от позицията си на водач в Европейския съюз на Дания, следвана от Швеция.

Германия към този момент е измежду първите 10 страни.

От " Репортери без граници " разясняват, че свободата на медиите е сложена на тестване в Унгария, Малта и Гърция.

В източната част на Европа изискванията за публицистика се утежняват заради мащабите на дезинформацията и цензурата в медиите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР