Повече от половин година, след като Спас Василев от Кочериново

...
Повече от половин година, след като Спас Василев от Кочериново
Коментари Харесай

Половин година след ареста на Спас от Кочериново, МВР го обяви за задържан

Повече от половин година, откакто Спас Василев от Кочериново беше арестуван, Министерство на вътрешните работи заяви на медиите за това. „ Актуално” прессъобщение, в което вътрешното министерство споделя, че е открило 34-годишен лъжец, продавал фиктивни самолетни билети в интернет, беше публикувано през днешния ден. От Софийската районна прокуратура обаче обясниха, че разкритията на Министерство на вътрешните работи са за добре познатия ни Спас Василев, който се представяше за Александър Николов в обществените мрежи и измами десетки хора. Малка детайлност е и, че Василев е в ареста от май месец, а съгласно прессъобщението на вътрешното министерство срокът му за задържане занапред бил продължен на 72 часа.

Спас Василев от Кочериново стана прочут с измамите за продажба на самолетни билети във Facebook. Всъщност той беше известен още преди този момент, само че с името Александър Николов и лицето и фотосите на инцидентен французин. Мъжът се представяше за чиновник в разнообразни самолетни компании и беше предложил на приятелите си във фейсбук билети на понижена цена.

Междувременно се изказваше и по всевъзможни обществени и политически тематики, качваше свои фотоси от разнообразни дестинации и даже беше посетител създател в уеб страницата Webcafe. Преди три години мнимият Александър даже се включи онлайн в ефира на Българска национална телевизия.

Представилият се за Николов печели доверието на стотици хора, измежду които някогашни и настоящи политици, публицисти и други обществени персони. След години интензивно наличие в обществената мрежа съумява да измъкне хиляди левове от свои фейсбук другари. За измамите стана ясно на 12 октомври предходната година. Ден по-късно Василев беше арестуван. След цялостни признания той получи и присъда по едно от делата си, за измамването на няколко от жертвите си. Министерство на вътрешните работи обаче откри кой е този 34-годишен мъж чак през днешния ден.

С прессъобщение до медиите вътрешното министерство уведоми, че същият този мъж е оголен след подхванатите взаимни дейности на ГДБОП и ГДНП. Голямото следствие обаче се става известно е случило, до момента в който Василев е бил в ареста, тъй като от прокуратурата оповестиха за Дарик, че арестуваният е там още от май, когато е почнало досъдебното му произвеждане за измамата на други няколко души.

След като Министерство на вътрешните работи изпрати и разгласява на уеб страницата си известието, в което споделя за 34-годишен лъжец, продавал фиктивни самолетни билети, който е бил арестуван за 72 часа и откакто няколко медии разгласиха случая като нов и даже го обвързаха с този на Спас Василев, стана ясно, че в действителност незнайния в известието човек е оня, който стои в ареста повече от половин година. Така информацията за следствието, след което измамникът е бил открит, се промени, като в него се добави дребната детайлност, че индивидът е бил арестуван преди година.

Информацията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, обаче, към момента не съответствува. Според едните Василев е бил арестуван преди година, а съгласно другите, той е в ареста от май месец.

Въпреки „ леките” разминавания, от Министерство на вътрешните работи не считат, че има проблем в това да пускат информация за арестуван човек повече от 6 месеца по-късно, а от прокуратурата разясниха, че по случая няма нищо ново и не схващат за какво прессъобщението се появява тъкмо в този момент.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР