Повече от месец след началото на войната в Близкия изток

...
Повече от месец след началото на войната в Близкия изток
Коментари Харесай

Арабски и европейски лидери търсят път към мира в Близкия изток

Повече от месец след началото на войната в Близкия изток - арабските и европейските водачи разискват по какъв начин да разрешат обстановката в района на форум в Париж. Френският президент, който е хазаин на диалозите, още веднъж прикани за разрешаване на израело-палестинския спор. 

" Преди всичко да покажем, че основаването на палестинска страна оказва помощ за сигурността на Израел. Нека покажем на палестинците, че войната в този момент няма да ни отклони от задачата да задоволим стремежите им. И едно трайно решение изисква най-сетне да се отговори на палестинския въпрос. Не единствено Хамас да бъде обезвреден ", сподели френският президент Еманюел Макрон.

По време на диалозите министърът на външните работи на Египет предизвести, че помощта, която влиза в Газа, не е задоволителна. Според палестинския Червен полумесец за последното денонощие в линията са влезнали 106 камиона с консумативи.

 
Призовавам интернационалната общественост да отговори на потребностите на 2,5 млн. палестинци, които претърпяват същинска покруса - без заслон, храна, вода, ток, гориво и здравни заведения, които са под прицел.
Самех Шукри, министър на външните работи на Египет

Председателят на Европейската комисия се съгласи, че количествата помощи би трябвало да се усилят. Обсъждат се различни коридори за доставки, в допълнение към тези от пункта " Рафа " сред Газа и Египет.

 
Трябва незабавно да разгледаме спомагателните направления, повече от една входна точка. Затова работим в тясно съдействие с президента на Кипър за основаване на морски кулоар. Това би подсигурило резистентен, контролиран и постоянен поток от помощи.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

След началото на конфликтите сред Израел и Хамас Европейският съюз утрои помощта за Газа до близо 75 млн. евро. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР