Повече от месец измененията в цените на хранителните продукти на

...
Повече от месец измененията в цените на хранителните продукти на
Коментари Харесай

Ще продължи ли намаляването на цените на основните храни, плодовете и зеленчуците

Повече от месец промените в цените на питателните артикули на едро не са се променяли, а при някои даже посоката е надолу. Изключение вършат сезонни плодове и зеленчуци, които са подвластни от сегашните превалявания и което води до това задържане на цените на дребно. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " Владимир Иванов – ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борси.



Много е неподходящо времето сега за черешите. То въздейства ненапълно и на предлагането на краставиците и доматите. Имахме една по-топла пролет, което докара до едно стабилизиране на цените на пресните плодове и зеленчуци. Заради неприятната годишна продукция от лук м.г. има към 100% разлика в цената му. Има едно релативно равновесие сега, не е продължително и мъчно може да се предвижда за доста дълъг интервал от време. Състоянието на международните пазари в този момент е напълно друго по отношение на същия интервал на м.г., изясни Иванов.

Наблюдава се забележителен спад на зърното и на олиото. Суровото олио се търгува за към 800 $ за звук, до момента в който през м.г. беше към 2000 $ за звук. След като се усъвършенства времето, се чака и едно нормализиране на цените при пресните плодове, каквито са черешите да вземем за пример. Иванов сподели още, че през лятото се чака понижаване на цените и при зеленчуците. При цените на главните хранителни артикули се следи едно стабилизиране сега, добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР