Повече от хиляда души се събраха в Истанбул в знак

...
Повече от хиляда души се събраха в Истанбул в знак
Коментари Харесай

Протести в Истанбул, горят знамена на САЩ и Израел


Повече от хиляда души се събраха в Истанбул в символ на отрицание от решението на Съединени американски щати да реалокира посолството си от Тел Авив в Йерусалим.

Протестиращите се оповестиха против смъртоносните конфликти по израелско-палестинската граница и подпалиха знамената на Съединени американски щати и Израел.

„ Ал Кудс (арабското име на Йерусалим) принадлежи на мюсюлманите “, беше написано на плакатите, които носеха протестиращите. Един от присъстващите назова американците "кучета", до момента в който други скандираха: "Йерусалим е наш и ще бъде наш".

Турция остро разкритикува Съединени американски щати и Израел поради преместването на посолството, а турският министър председател Бинали Йълдъръм изрази неодобрение към двете страни поради честването на преместването на посолството, до момента в който "невинни и беззащитни палестинци страдат “. Анкара през вчерашния ден отзова посланиците си от Вашингтон и Тел Авив за съвещания и разгласи тридневен печал поради гибелта на над 50 палестинци, които бяха убити на границата сред Израел и Газа.

От столицата обявиха, че "регионален и международен мир и непоклатимост няма да има, до момента в който не се реализира трайно заслужено решение на палестинския въпрос".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция ще реагира остро на развоя на събитията в линията Газа.

„ Призоваваме за изключителна среща на Организацията за ислямско съдействие (ОИК) и се надявам, че ще се срещнем в Истанбул. Предлагаме също да се свика изключителна сесия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, сподели Ердоган пред телевизия „ NTV “ по време на визитата си във Англия.

Ердоган назова Израел „ терористична страна “, а дейностите й против палестинците - геноцид. /БГНЕС, МИА
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР