Повече от година расте общественото напрежение и недоволство на жителите

...
Повече от година расте общественото напрежение и недоволство на жителите
Коментари Харесай

Недоволство на жителите на село Лозен срещу предприятие за насекоми

Повече от година пораства публичното напрежение и неодобрение на жителите на село Лозен във връзка с построяването на цех от компания " Насекомо “ . В продължение на месеци те пишат открити писма до всички вероятни институции и упорстват за оценка върху въздействието на околната среда и анулация на разрешението за създаване на оборудването.
Преди два дни вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов предложения Инициативния комитет за развиване на Лозен на среща . От комитета споделят, че от много време упорстват за такава среща, само че до този миг не са получили публична покана.

" Този план на процедура е част от био икономикат а. Това са новите политики на Европейския съюз, надграждайки зелената стопанска система ", изясни министър Борислав Сандов :

" В него няма никакви рискове за околната среда, тъй като няма химически детайли, няма риск от повреди или нещо сходно, което да заплаши околната среда . Всичко се крепи на един боязън, до каква степен състоятелен, до каква степен не и съгласно мен доста преувеличаван. В момента в Европа има конкуренция за технологии и България по безусловно неразбираеми аргументи пробва да забави едно такова желание, което е единствено пилотно демонстрационно за да се продава технология на един бързо разрастващ се пазар ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Румяна Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР