Повече от една седмица продължи сериозното захлаждане. През целия месец

...
Повече от една седмица продължи сериозното захлаждане. През целия месец
Коментари Харесай

Иде ли пролетта с Цветница?

Повече от една седмица продължи сериозното захлаждане. През целия месец времето беше анормално - в Северозападна България през март месец да има съвсем 30 дни със снежна завивка, не е било от доста години. Това сподели пред Novini.bg климатологът доцент Георги Рачев.

От на следващия ден температурите ще бъдат високи даже за март месец – 12-15 градуса, а в южните региони на България и до 20 градуса. Най-топло ще бъде в петък и в събота, когато температурите ще бъдат твърдо над 20 градуса, предвижда той.

За уикенда, тъкмо в неделя ни чака намаляване на температурите и дъжд. След това от понеделник, през Страстната седмица ни чака топло време, с температури над 20 градуса и относително изсъхнало време, съобщи доцент Рачев.

Пролетта идва – на Цветница и в София ще има разлистили се върбови клончета. Зелените растения към този момент образуват листа, пъпките са налице, тъй че това си е пролет – малко хладна за март месец, само че подобен е климатът на България, няма нищо трагично в това, разяснява климатологът.

Март месец си отива с двойна норма на преваляванията на доста места, а в редица региони имаме три пъти месечната норма на преваляванията, добави той.

Април и май месец, най-малко в дълготраен проект, се обрисува да бъдат естествени в температурно отношение и естествени във връзка с преваляванията, сподели още пред Novini.bg доцент Георги Рачев.

По обявата работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР