Повече от две трети от румънските граждани смятат, че тяхната

...
Повече от две трети от румънските граждани смятат, че тяхната
Коментари Харесай

Над 2/3 от румънците искат да напуснат ЕС

Повече от две трети от румънските жители считат, че тяхната страна би трябвало да пази своите ползи, в случай че те са в конфликт с разпоредбите на Европейски Съюз, даже в случай че това би означавало овакантяване на Съюза, демонстрира скорошно изследване. Около една трета от интервюираните не считат, че напускането на Европейски Съюз би засегнало националните ползи, оповестява Euractiv.

Изследването демонстрира още повишаване на безразличието към Европейски Съюз измежду румънците.

Според изследване, извършено сред март и юни 2021 година, надлежно 64,2 % и 64,8 % от популацията считат, че напускането на Европейски Съюз е обективна цена за отбрана на националните ползи. Този % набъбна до 68,5 % през септември.

Сред тези, които поддържат излизането от Европейски Съюз, съвсем 60% споделят, че това ще засегне румънските ползи, до момента в който една трета от интервюираните не считат по този начин. Повечето респонденти обаче към момента имат вяра, че Румъния ще реализира по-добро икономическо развиване в границите на Европейски Съюз, макар че броят им е понижен за три месеца от 62,9% на 57,8%.
свързани новини17355на 20.09.2021
Проучването, извършено от Inscope Research и Verifide и поръчано от мозъчния концерн Trategic Thinking, демонстрира повишаване на недоволството от Европейски Съюз и националистическите възгледи сред март и септември.

През септември да вземем за пример 47% от интервюираните обявиха, че считат, че Румъния има изгода от присъединението си към Европейски Съюз, спрямо 61% през март. Членството на Румъния в Европейски Съюз беше оценено като нездравословно от 46% от интервюираните през септември и 35 % през март, оповестява Euractiv.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР