Повече от два пъти са се увеличили случаите на сексуален

...
Повече от два пъти са се увеличили случаите на сексуален
Коментари Харесай

Над двойно се увеличили случаите на сексуален тормоз над деца за 4 години

Повече от два пъти са се нараснали случаите на полов тормоз над деца през последните 4 години. Това демонстрират данните на Програма за безвреден интернет, които упорстват за законодателни промени и по-строги санкции.

През 2016 година децата, станали жертва на педофили са 323, единствено са 4 години – през 2020 година броят им се е нараснал до 680. В статистиката влизат и децата-жертви на посягане посредством изнудване и изпращане на нецензурен материали, споделя Георги Апостолов от Програмата за безвреден интернет. Най-уязвимата група е сред 11 година и 13 година

„ Това е тъкмо тази част от пубертета, в която се одобряват всевъзможни провокации - да се тества това, да се тества друго, без да се преценя задоволително до какво може да докара. Това е и обичана група на педофилите “.

Сигналите за полови похищения идват най-вече от интернационалните сътрудници на България, които алармират управляващите у нас.

Формата на принуждение, която е водеща у нас, е тормозът сред деца онлайн.

По време на образованието от отдалеченост, е регистриран спад. Обяснението на експертите е, че децата правят оценка неналичието на непосредственост.

От Програмата за безвреден интернет упорстват за законодателни промени.

„ Първо, всички дейности, които са част от модела на педофила да подмами и да изнуди дете за произвеждане на полово наличие, да бъдат задоволително добре криминализирани, с цел да може да се изисква трафични данни “.

Предложенията бяха показани пред парламентарната комисия по въпросите за децата, младежта и спорта.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР