Повече от 90 процента от средните по размер предприятия в

...
Повече от 90 процента от средните по размер предприятия в
Коментари Харесай

Скъпата енергия застрашава гръбнака“ на германската индустрия

Повече от 90 % от междинните по мярка предприятия в Германия преглеждат цените на силата и суровините като съществена или екзистенциална опасност. Това сочи изследване на Германската промишлена асоциация (Бе Де И - BDI), представено от Ройтерс.

Проучването е извършено от средата на август до началото на септември измежду 593 немски компании от така наречен „ Мителстанд “ - група от нормално частни, нишови и фамилни компании, които са стопански устойчиви и се одобряват като „ гръбнак “ на стопанската система на страната.

Повече от една трета от тях са показали, че съществуването им е застрашено поради възходящите цени, до момента в който през февруари на сходно мнение са били 23 на 100.

Около 58 на 100 от фирмите преглеждат внезапно възходящите си разноски като главно предизвикателство, а съвсем 25 на 100 обмислят или са в развой на пренасяне на част от бизнеса си.

Всяка 10-та компания е лимитирала или прекъснала производството си в резултат на скока на цените.

Същевременно Баварската индустриална асоциация (VBW) заяви, че нейният показател на енергийните цени се е удвоил в границите на година до юли.

„ За от ден на ден промишлености цените на силата се трансформират в екзистенциален проблем “, сподели ръководителят на асоциацията Бертрам Бросард.

В края на предходната седмица Берлин разгласи пакет от помощи, възлизащ на 65 милиарда евро (64,33 милиарда долара), с цел да помогне на семействата и фирмите да се оправят с възходящите цени. Въпреки това ръководителят на Германската промишлена асоциация Зигфрид Русвурм сподели, че пакетът не е задоволителен, призовавайки държавното управление да съфинансира таксите за електроенергийната мрежа.

„ Политиците би трябвало да подхващат дейности, с цел да предотвратят банкрути и по-нататъшни стопански и обществени катаклизми “, сподели Русвурм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР