Повече от 720 000 жители на самопровъзгласилите се Донецка и

...
Повече от 720 000 жители на самопровъзгласилите се Донецка и
Коментари Харесай

“Коммерсантъ“: Над 720 000 жители на ЛНР и ДНР са получили руски паспорти

Повече от 720 000 поданици на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) са получили съветски паспорти по банален метод, сподели губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов. Миграционната работа на непризнатата ДНР заяви за Донецка осведомителна организация, че от 2019 година насам 365 000 от нейните поданици са получили съветско поданство, написа съветският вестник “Коммерсантъ “.

„ Днес броят на тези хора, които са станали жители на Русия, се прави оценка на повече от 720 хиляди души. Процесът продължава, хората сами вземат решения. В рамките на нашите пълномощия ние реализираме този развой взаимно с други структури, в това число правоохранителни органи “, сподели Голубьов на конференция (цитиран от " Дон24 " ). Той изясни, че в Ростовска област има осем специфични пункта, където жителите на ДНР и ЛНР могат да аплайват за съветско поданство.

Главата на непризнатата ДНР Денис Пушилин съобщи през декември, че всички поданици на самопровъзгласилата се република ще станат руснаци.

През февруари Съветът на Държавната дума ще прегледа план на парламентарно послание на фракцията на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) за признание на ДНР и ЛНР. Кремъл съобщи, че няма да разяснява самодейността до гласуването й в долната камара. Ден преди този момент Андрей Турчак, първи заместник-председател на Съвета на федерацията и секретар на Генералния съвет на партия " Единна Русия ", съобщи, че Русия би трябвало да помогне на непризнатите републики в Донбас с оръжие. Дмитрий Козак, заместник-ръководител на президентската администрация на Руската федерация, е декларирал, че Турчак не се е съветвал с него по този въпрос.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР