Повече от 50 музеи и галерии в столицата ще се

...
Повече от 50 музеи и галерии в столицата ще се
Коментари Харесай

Над 50 музея и галерии в София се включват в "Европейска нощ на музеите"

Повече от 50 музеи и галерии в столицата ще се включат в самодейността " Европейска нощ на музеите ". С вход свободен ще са изложения, концерти, работилници, филми и проведени турове в културните пространства в София и страната.

Френският институт у нас в партньорство с министерството на културата и Столичната община са уредници на европейската нощ на музеите за 19-а поредна година.

Медиатеката на Френския институт на пл. " Славейков " ще предложи от 4 следобяд подбрани прекарвания от Париж - хората ще могат да прегледат виртуално Сена, Айфеловата кула, Кметството на френската столица и операта " Гарние ".

Музеят на София ще означи събитието с просветителни ателиета и обиколки с екскурзовод.

Националният военноисторически музей ще насочи предизвикателство към хората да вземат участие в особено създадената за Нощта на музеите игра #ВлезВИсторията. Преминавайки по пътеката на предишното, в късните часове на деня посетителите ще имат опцията да научат малко известни обстоятелства за емблематични експонати с добавена действителност и игра с награди. ще има и лятно кино с прожекция на кино лентата " Помни войната 1915 – 1918 ", разказващ за българското присъединяване в Първата международна война.

В националния политехнически музей от 5 следобяд ще има уъркшоп за деца, както и фешън ревю с тоалети от рециклирани материали.

Софийският университет ще се включи за пръв път в Европейската нощ на музеите. Ще бъдат отворени четирите музея на Алма матер, както и университетската библиотека.

С безвъзмездни визити в Музея на силиконовите фигури до крепостта Царевец и в художествената изложба " Борис Денев " Велико Търново се включва в самодейността " Европейска нощ на музеите ".

С богата стратегия Регионалният исторически музей в Благоевград отбелязва Европейската нощ на музеите. Град Сандански също се включва.

През целия ден и до среднощ ще работят историческите музеи в Петрич , Разлог и всички обекти на Музеен комплекс " Банско " .

Музеят на занаятите в Троян провежда довечера " Нощ в музея ".

Възпоменателен знак, връчен на княз Фердинанд при тържественото откриването на гара Перник на 8 декември 1893 година, е измежду изненадите, които чакат перничани в Нощта на музеите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР