Повече от 50 души бяха обявени за изчезнали в четвъртък,

...
Повече от 50 души бяха обявени за изчезнали в четвъртък,
Коментари Харесай

Стотици хора остават откъснати от света след земетресението в Япония

Повече от 50 души бяха оповестени за изчезнали в четвъртък, до момента в който японските спасители се опитваха да доближат до стотици хора, които към момента са откъснати от помощ три дни след опустошителното земетресение, предизвикало гибелта на минимум 78 души.

Докато продължава трескавото търсене на оживели, повече от дузина общини остават изолирани от свлачища и блокирани пътища в централната част на Япония, където в понеделник стана земетресението с магнитуд 7,5 по Рихтер.

Мощният главен трус, последван от стотици вторични земетресения, рани минимум 330 души, оповестиха локалните управляващи.

В четвъртък управляващите разгласиха и лист с 51 души, чието местоположение не може да бъде доказано.

АФП видя нови подиуми на опустошения в крайбрежния град Анамизу, в това число коли, смазани под рушащия се бетон, и цели фасади, откъснати от триетажни постройки.

Хиляди бойци, пожарникари и служители на реда от цяла Япония претърсваха руините на срутените дървени къщи и повалените търговски здания в търсене на следи от живот.

Около 29 000 семейства бяха без електричество в префектура Ишикава на брега на Японско море, а повече от 110 000 домове в Ишикава и два прилежащи района нямаха вода.

Достъпът до дребните общини в най-тежко засегнатия район на полуостров Ното беше блокиран, а 300 души обезверено чакаха помощ в учебно заведение в град Ооя в региона на Сузу.

" Дори да дам храната си на децата, тя въобще не е задоволителна. През последните два дни не съм яла съвсем нищо ", споделя пред вестник " Асахи Шимбун " жена на към 30 години с три деца в Сузу.

В град Нанао полицията, която контролира трафика, заяви на водачите, че един от основните пътища, водещи към Ваджима, където голям пожар изравни със земята цялостен регион с обичайни дървени къщи, е предпочитан за незабавните коли.

" Или преценете дали да продължите, или рискувате да се сблъскате с голямо запушване ", чува се по какъв начин чиновник предизвестява водачите, приближавайки ги един по един.

На близката бензиностанция дълга опашка от коли чакаше пред нея да отвори, до момента в който часовникът отмерваше 8 часа сутринта.

Въпреки че към този момент няма дефицит на гориво, чиновниците на бензиностанцията оповестиха на Агенция Франс Прес, че въпреки всичко се работи по нормиране на доставките.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР