Повече от 4000 граждани посетиха Народното събрание в Деня на

...
Повече от 4000 граждани посетиха Народното събрание в Деня на
Коментари Харесай

Хиляди разгледаха Народното събрание отвътре

Повече от 4000 жители посетиха Народното събрание в Деня на отворени порти, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
Най-малкият клиент е бил на шест месеца, а най-възрастният - на 86 години.

През целия ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева е посрещала в пленарната зала гостите, измежду които и доста младежи. Тя е отговаряла на техните въпроси, свързани с работата на Народното събрание, и с проблеми, които ги вълнуват. Всеки, който е поискал, е можел да се снима на председателската естрада и да удари парламентарния звънец.

Денят на отворени порти беше във връзка 27 години от приемането на Конституция на Република България от Седмото Велико национално заседание. В Народното събрание беше изложен оригиналът на главния закон, възложен от Държавна организация " Архиви ".

Посетителите са можели да прегледат галерия на фоторепортера Велислав Николов със знакови моменти от гласуването на Конституцията, както и непрекъснатата експозиция, обвързвана с историята на Народното събрание. Младите посетители са получили книжки и дискове с филм, отдадени на историята на парламентаризма у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР