Повече от 40 училищни психолози помагат доброволно на ученици, родители,

...
Повече от 40 училищни психолози помагат доброволно на ученици, родители,
Коментари Харесай

Повече от 40 психолози помагат доброволно на учители и ученици в пандемията от COVID-19

Повече от 40 учебни психолози оказват помощ непринудено на възпитаници, родители, учители и непедагогически  експерти, уплашени от пандемията от COVID-19. Те дежурят на безвъзмездни телефонни линии в шест регионални центъра в страната, оповестиха от МОН. Психолозите ще отговорят на терзанията и демотивацията за учене в онлайн среда и ще спомагат при депресивни положения в резултат на дългата изолираност и при акомодацията към присъствените занятия след нескончаем образователен развой от отдалеченост. Специалистите могат да окажат психическа поддръжка също за превъзмогване на страха от вируса или при загубата на близки хора.

Линиите работят от понеделник до петък от 8.30 до 16.30 часа. Те са отворени за всички възпитаници, родители, педагогичен и непедагогически експерти от цялата страна.

Препоръчително е да се употребяват телефонните номера в най-близкото обитаемо място. Така при преценка психолозите могат да насочат нуждаещите се хора към услуги за поддръжка в общността. Планирано е телефонните линии да са отворени до 31 март 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР