След окончателно решение на ВКСОпитал да се обеси, кабелът се

...
След окончателно решение на ВКСОпитал да се обеси, кабелът се
Коментари Харесай

Осъден на доживот бивш полицай се предаде след неуспешно самоубийство

След дефинитивно решение на Върховен касационен съд
Опитал да се обеси, кабелът се скъсал – приел го за знак на съдбата 

Барикадира се за 12 часа

Знак от ориста! Така приел някогашният служител на реда Венцислав Караджов, който бе наказан дефинитивно на пожизнен затвор за убийството на майка си и татко си, несполучливия му опит за самоубийство и се предал на полицията.

Както „ Труд news ” писа, Караджов се барикадира в къщата на родителите си в Пловдив в четвъртък. Това станало, откакто адвокатката Зоя Тошкова му съобщила, че е излязло окончателното решение на Върховния касационен съд, с което се удостоверява доживотната му присъда. Представители на " Съдебна защита " отишли до дома му, с цел да го отведат за осъществяване на присъда. Караджов обаче се барикадирал и декларирал, че няма да лежи почтен в пандиза и, че се е приготвил като Рамбо, с цел да не бъде хванат. Дори се сбогувал с адвокатката си и й споделил, че няма какво да губи. Драмата пред дома му продължи близо 12 часа, през които служители на реда, психолози и лекари се опитваха да го убедят да се съобщи. На място даже дойдоха екипи на Отряда за битка с тероризма.

Рано сутринта Караджов опитал да се самоубие, като желал да се обеси с кабел. Примката обаче се скъсала и откакто се свестил, някогашният служител на реда решил, че това е знак от ориста и се предал. По време на обиски в дома му не били открити никакви оръжия или взривни материали.

Караджов изкара 7 години в ареста, а през февруари м. година бе пуснат под домакински арест. Бившият служител на реда бе съден, че вечерта на 15 май 2016 година е прострелял майка си Божура (69 г.) с 5 патрона, а татко си Цветан (74 г.) – с 3, откакто години наред се карал с тях за фамилен парцел. Караджов-младши бил вложил в него към 70 000 лева, само че те отказвали да му го трансферират.

Той завел дело против тях и 3 дни преди убийството научил, че е изгубил и на последната инстанция. Според обвиняването тогава решил да ги простреля, въпреки че е само дете и един ден би наследил въпросната противоречива къща и терена към нея.

По време на следствието бил открит и запис на телефонен диалог с майка му, от който излиза наяве, че я заплашвал да я простреля. От самото си задържане - 2 дни след разстрела, Караджов отхвърля да е умъртвил родителите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР