Повече от 300 полицейски служители ще бъдат командировани през летния

...
Повече от 300 полицейски служители ще бъдат командировани през летния
Коментари Харесай

МВР командирова над 300 полицаи на морето за летния сезон

Повече от 300 полицейски чиновници ще бъдат командировани през летния сезон по Южното Черноморие. Това сподели пред публицисти шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Вече има засилени полицейски патрули, както по главните артерии, по този начин и по пътища, които сме анализирали като рискови, уточни Калоянов. 

Като образец той даде засиления трафик през почивните дни. Там, където беше належащо, пререгулирахме придвижването на пътникопотока, с цел да може да има по-бързо евакуиране, изясни ст. комисар Калоянов. Той акцентира, че с изключение на напъните на полицията, всеки лидер, сядайки зад кормилото, би трябвало да носи отговорност за запазване на човешкия живот.

Днес на Областната дирекция на МВР-Бургас беше подарен автомобил, който съгласно Калоянов ще бъде за потребностите на чиновниците от Първо Районно ръководство - Бургас. 

Според Калоянов, евентуално до края на тази година ще стартира строителството на новата постройка, където ще се обитава Четвърто Районно ръководство. 

Общината ни даде терен, имаме позволение за градеж, занапред предстоят процедурите за публични поръчки, които се организират от Министерство на вътрешните работи. Имам уверението на кмета на общината, че ще бъдем подкрепени и финансово за градежа. Теренът, който ни е съдбоносен, се намира тъкмо до плувния басейн в комплекс " Меден рудник “ и съставлява географския център на жилищния комплекс, изясни Калоянов.

Сградата ще бъде напълно нова и ще дава отговор на всички модерни условия за едно полицейско ръководство. В момента Четвърто Районно ръководство - Бургас се обитава в някогашна детска градина, която не е пригодена за полицейски потребности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР