Повече от 300 хиляди от членуващите в най-големия британски профсъюз

...
Повече от 300 хиляди от членуващите в най-големия британски профсъюз
Коментари Харесай

Рекорден брой медицински сестри във Великобритания решават дали да стачкуват


Повече от 300 хиляди от членуващите в най-големия английски синдикат на медицинските сестри през днешния ден ще гласоподават дали да разгласят стачка с искане за нарастване на трудовите им хонорари, което да е съобразено с възходящата инфлация, съобщи Ройтерс.

Профсъюзната организация " Кралски лицей за медицински сестри " (RCN) разгласи, че е била принудена да предприеме сходно деяние, откакто заради намаляването на действителната покупателна дарба на заплатите в английската Национална здравна работа (NHS) в продължение на години, доста експерти отхвърлят да се причислят към нея, което е довело до сериозен дефицит на фрагменти в системата на държавното публично опазване на здравето.

Това е най-масовият избор в 106-годишната история на синдиката, отбелязва Ройтерс.

Профсъюзът на медицинските сестри разгласи, че упорства за нарастване на заплатите с 5 % над равнищата на инфлация във Англия, с цел да бъде обезщетена понижената покупателна дарба на трудовите хонорари.

Когато заплатите изостават от повишаването на цените, това значи, че здравните експерти от системата " няма да могат да си разрешат да продължат да работят при сходни условия, нито ще бъде допустимо да бъдат привлечени нови чиновници. Това основава риск за грижите към пациентите заради хилядите незаети работни места за медицински сестри в цяла Англия ", отбелязва синдикалната организация. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР