Повече от 3 месеца улица на Бунарджика остава без осветление.

...
Повече от 3 месеца улица на Бунарджика остава без осветление.
Коментари Харесай

Пълна тъма! 3 месеца улица в центъра на Пловдив е без осветление, майка: Страх ни е за децата!

Повече от 3 месеца улица на Бунарджика остава без осветяване. За това сигнализираха обезпокоени родителите от региона.
Прочетете още
„ Драга редакция, Обръщам се към Вас от името на всички живущи на ул. " Никола Обретенов " в гр. Пловдив с молба да дадете публичност на един постоянно срещан проблем, а точно – ремонт - на ремонт - на ремонта. Юни месец предходната година по Европейска стратегия в регион Централен бяха сменени осветителните тела с съвременни LED, с което осветлението на нашата улица закупи съвременен европейски тип. За огромно наше удивление и страдание, няколко месеца по-късно, по план на EVN се пристъпи към разкопаване на тротоара и полагане на кабели. Бяхме известени, че старите бетонови стълбове ще бъдат отстранени, като това ще засегне уличното осветяване. Увериха ни, че ще бъдат инсталирани нови стоманени стълбове, споделя майка, която живее в региона, и изпитва ежедневни терзания за това по какъв начин децата ѝ се прибират от учебно заведение.

За страдание, тази история обаче няма благополучен край, описват поданици на региона.

Положените от EVN кабели били зарити и настилката общо взето възобновена. Последвало ново разкопаване от фирмите-кабелни оператори, полагане на нови интернет кабели и отначало зариване с " нескопосано възобновяване на тротоарната настилка ".

" Все още, вече 3 месеца след началото на ремонта на EVN, няма инсталирани нови стълбове за улично осветяване, респективно липсва каквото и да е улично осветяване. Всички можете да си визиите, а може и да видите и от фотосите, при какви условия се прибират децата от учебно заведение ", уточни пловдивчанката. 

Според жителите на квартала, неприемливо е, в резултат на безпорядък в организацията на проектирането да се стига до следващия парадокс - липса на улично осветяване за толкоз дълъг интервал.

По отношение на сериозния проблем, наш кореспондент се свърза с кмета на " Централен " Георги Стаменов, който разясни, че е осведомен с проблема и изясни, че става дума за процедура на EVN за поетапно унищожаване на въздушната електропреносна мрежа. Той разясни, че би трябвало до месец, дейностите да бъдат приключени и осветлението възобновено. 

" Улицата е предоставена за монтаж на нови осветителни тела. EVN демонтираха въздушната електропреносна мрежа, защото в огромните градове всички електропреносни мрежи би трябвало да са подземни. Успоредно с това бяха демонтирани и старите бетонови стълбове, някои от които са рискови. Заложихме средства в бюджета за нови осветителни стълбове и тела, с цел да се освети улицата, както би трябвало, защото сега е цялостен мрак. Взели сме ограничения, работи се по въпроса и до месец би трябвало да светне, както би трябвало. Мрежата към този момент е подземна, още предходната година положихме тръби, с цел да не се постанова повече да копаем. Именно оттова ще минат и кабелите за осветяване. Възложили сме на фирма-изпълнител, която да отлее фундаменти и да изправи новите стълбове и да се инсталира лед осветлението. Преди дни компанията и ОКТ направиха оглед, с цел да се посочи по какъв начин да се инсталират новите стълбове, защото са 7-8 метрови, само че изпод са скали и ще би трябвало фундаментът да се разшири ", добави още Стаменов. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР