Повече от 200 тона скрап и отпадъци стоят на Луната.

...
Повече от 200 тона скрап и отпадъци стоят на Луната.
Коментари Харесай

Лунно сметище: Близо 200 тона боклук стои на Земния спътник

Повече от 200 тона скрап и боклуци стоят на Луната. Това е вследствие на 50-годишното проучване на единствения ни сателит, заяви „ Гардиън”.

Въпреки че преди дни Бъз Олдрин разказа лунната повърхнина като „ величествена пустош”, сега там се намират предмети, на които в никакъв случай не е било отредено да се върнат вкъщи. В лунното бунище сега има перо на сокол, стик за голф, 96 торби с човешки боклуци, алуминиева фигура, роботи, елементи от галактическите кораби и така нататък
„ Една дребна крачка ”: Как човечеството покори Луната (СНИМКИ и ВИДЕО) На 20 юли 2019 година се навършват 50 години, откогато астронавтите Нийл Армстронг и Бъз Олдрин кацнаха на Луната
Най-тежките предмети са останките от ракети „ Сатурн”, разрушени кораби, както и огромен брой модули, изстреляни от Съветския съюз. На Луната се намират остатъци от роботи от целия свят – Япония, Германия, Китай и Индия.

Освен „ катастрофиралите” боклуци, там са затихнали и сполучливите задачи на луноходите, чиито акумулатори са били източени в името на галактическото проучване.
Частично лунно затъмнение тази нощ (СНИМКИ) Луната е във фаза на пълнолуние
Дори стикът за голф си има своята история. Той е бил употребен от Алан Шепърд. Астронавтът се е опитал да играе известния спорт по време на задачата на „ Аполо 14”. Освен това на спътника ни се намират 12 чифта обувки, 100 банкноти от 2 $ и позлатена маслинова клонка, занесена от Нийл Армстронг като знак на мир.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР