Повече от 200 големи компании от различни отрасли, в това

...
Повече от 200 големи компании от различни отрасли, в това
Коментари Харесай

Милиони японски автомобили били направени с некачествен метал

Повече от 200 огромни компании от разнообразни браншове, включително и автомобилните колоси Toyota и Mitsubishi, са били излъгани от един от най-големите производители на черни и цветни метали в света Kobe Steel, оповестява изданието Nikkei Asian Review, представено от Automedia.

Компанията призна, че е фалшифицирала данни за качеството на създаваната продукция, като това е било осъществено без знанието на управлението. Вътрешна инспекция е посочила, че някои от служащите в завода съзнателно лъгали при инспекциите, с цел да могат да се оправят със периодите за доставка.

Според информацията, некачественият материал е бил създаван през интервала септември 2016 - август 2017 година Продукцията, която не дава отговор на стандартите, е била предопределена за компании като Toyota Motor, Mitsubishi Heavy Industries, Subaru, Mazda и Boeing.

От Toyota оповестиха, че получената от Kobe Steel през този интервал стомана е била употребена при производството на 1,2 млн. автомобила. От метала са направени покривите и капаците на транспортните средства, което няма да се отрази на тяхната сигурност. Въпреки това автомобилният производител към този момент прави инспекция на машините.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР