Повече от 200 души са били задържани във Франция по

...
Повече от 200 души са били задържани във Франция по
Коментари Харесай

Над 200 души задържани във Франция при безредици след загубата от Аржентина

Повече от 200 души са били арестувани във Франция по време на безредиците, почнали след провалянето на френския тим на финала на Световното състезание в Катар, заяви френското вътрешно министерство.

Според ведомството чиновниците на реда са задържали 227 души, 47 от които в Париж и предградията му. 40 чиновници на полицията и жандармерията са били ранени, основно по време на сблъсъци в Лион. Според френски медии предния ден чиновниците на реда са употребявали сълзотворен газ, за ​​да разпилян протестиращи на Шанз Елизе, които хвърляха парапети и коктейли „ Молотов “. Освен в Лион и Париж, за вълнения се оповестява и в Ница, където вилнеещи агитки подпалиха кофи за отпадък и пускаха димки.

Очаква се френските играчи да участват на гала в Париж след завръщането си от Катар, с цел да благодарят на почитателите. Планирано беше, че при положение на победа да преминат по „ Шанз Елизе “, само че заради провалянето те се отхвърлиха от тези проекти. Сега, както се чака, те ще излязат пред почитателите на Place de la Concorde.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР