Повече от 160 средношколци от най-елитните гимназии в София, Благоевград,

...
Повече от 160 средношколци от най-елитните гимназии в София, Благоевград,
Коментари Харесай

160 средношколци се състезаваха за място в УНСС в Националното състезание по икономикс

Повече от 160 средношколци от най-елитните гимназии в София, Благоевград, Гоце Делчев, Видин, Пловдив, Казанлък, Хасково, Силистра, Бургас, Варна и Шумен участваха в Националното съревнование по икономикс на Асоциацията на икономическите учебни заведения в България (АИУБ), което се организира в УНСС. В надпреварата се включиха и средношколци от учебни заведения отвън структурите на АИУБ.

Ректорът на УНСС, проф. доктор Димитър Димитров поздрави средношколците за избора да вземат участие в надпреварата в Университета за национално и международно стопанство. „ Смятам, че човек работи рационално, само че избира със сърцето. Мисля, че към този момент УНСС е в сърцата ви, откакто през днешния ден сте тук. Уверявам ви, че сте на вярното място “, сподели проф. доктор Димитър Димитров.

Председателят на АИУБ проф. доктор Даниела Фесчиян откри надпреварата и приветства участниците. Тя уточни, че бизнеса прави оценка значимостта, на връзката сред доктрина и процедура и напомни думите на Леонардо да Винчи „ Влюбеният в практиката без теорията е като кормчия на транспортен съд без рул и без компас и постоянно ще се носи в намерено море без цел и без посока “.

Според признатия правилник на спечелилите се признава оценка „ отличен 6.00 ” за сполучливо положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и международно стопанство в направление „ Икономика “ за образователната 2023/2024 година

Победата в национални надпревари или състезания, които УНСС провежда е един от методите за банкет в университета.

Приемът в университета се прави и с оценка от държавен зрелостен изпит (матура), кандидатстудентски изпит (тест) в електронен формат и предварителни изпити с формат на държавен зрелостен изпит(матура), провеждан взаимно с школите за подготовка на кандидат-студенти.

Подробна информация за специалностите, изискванията за кандидатстване, периодите за банкет на документи и явяване на предварителни и постоянни изпити, кандидат-студентите могат да намерят на, да се свържат за спомагателна информация на e-mail: или тел: 02 8195 701/702 /704 .

Преди началото на надпреварата се организира и тържествената гала по награждаването на първите трима лауреати от Националното съревнование по финанси и счетоводство, което се организира през декември 2022 година Ректорът на УНСС, проф. доктор Д. Димитров връчи документи на спечелилите. За тях бяха обезпечени и парични награди от Coca-Cola Hellenic Bottling Company

Първо място в надпреварата зае Лия Георгиева, която получи и 1000 лева парична премия. На второ място се класира Иван Генов, който получи премия от 800 лева, а третото място е за Деница Миладинова, която беше наградена със сума в размер на 500 лева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР