Повече от 160 електронни услуги вече са достъпни в обновения

...
Повече от 160 електронни услуги вече са достъпни в обновения
Коментари Харесай

Над 160 електронни услуги предлагат от НАП

Повече от 160 електронни услуги към този момент са налични в актуализирания. За по-малко от месец приходната организация пусна 6 нови услуги, от които могат да се възползват стотици хиляди консуматори, притежатели на личен идентификационен код (ПИК) или, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Първата за 2022 година нова услуга е за хазартните оператори. От 4 януари те към този момент заявяват напълно онлайн основата, върху която се начислява държавна такса. В началото на януари за облекчение на данъкоплатците, регистрирани по специфичните режими отвън Съюза, в Европейски Съюз и за отдалечени продажби на артикули, внасяни от трети страни или територии, заработиха " Справка за заплащания по данъчен интервал ", " Справка за заплащания по дата на заплащането " и " Справка за заплащания по страна на ползване ".

От 10 януари 2022 година потребителите към този момент могат да подават онлайн и претенции за издаване на уверение по отношение на използвано законодателство в региона на обществената сигурност, което се ползва във връзка с притежателя, а също и съобщение. Услугата е налична с ПИК или КЕП в група " Удостоверения и копия на документи " в Портала за електронни услуги на приходната организация. Чрез нея потребителите могат да попълнят нужните данни, според определения формуляр на искането/уведомлението, да прикачват документи и да ги подават, напомнят от Национална агенция за приходите.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
3 млн. души са данъкоплатците, които през предходната година са...

Най-новата електронна услуга в Е-портала на Национална агенция за приходите е " Приемане на искане за прихващане или възобновяване на надвнесени суми ". Тя дава опция на клиентите да подават онлайн искане за възобновяване или прихващане на надвнесени суми. Чрез новата услуга те могат да попълнят и нужните данни във формуляра онлайн, да ползват документи към него, след което да го подадат. С настояването лицата заявят желанието си да им се прихващат или възвръщат надвнесени или недължимо събрани суми за налози, наложителни осигурителни вноски, наложени от органите по приходите санкции и имуществени наказания и други.

Услугата дава опция за избор на типа на надвнесените суми, които може да бъдат прихванати/възстановени - Данък добавена стойност, корпоративен и други налози по Закона за корпоративното подоходно облагане, налог върху приходите на физическите лица, осигурителни вноски за Държавно публично осигуряване/Национална здравоосигурителна каса/ Допълнително наложително пенсионно обезпечаване, наложително събрани обществени вземания (включително санкции, имуществени санкции).

" Над 300 млн. лева годишно икономисва Национална агенция за приходите на бизнеса и жителите от директни административни разноски, с помощта на въведената електронна връзка. Национална агенция за приходите непрестанно се стреми да дава отговор на потребителските потребности и на актуалните провокации, като улеснява бизнеса и жителите да извършват своите отговорности към фиска ", заключи заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Милена Кръстанова.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР