Повече от 126 000 безплатни винетки предвидени за хората с

...
Повече от 126 000 безплатни винетки предвидени за хората с
Коментари Харесай

Важна новина за над 126 хиляди български шофьори

Повече от 126 000 безвъзмездни винетки планувани за хората с увреждания са с изтичаща годност през януари и февруари през новата година. Информацията бе оповестена от АПИ.

Те допълниха, че общо раздадените безвъзмездни винетки на хора с увреждания са повече от 212 000, а цената им възлиза на 18 500 000 лева

Имащи право на такива са лицата, които са с 50 и повече % понижена работоспособност. Също винетките са планувани и за фамилии, отглеждащи деца с трайни увреждания на здравето.

От Пътната организация предлагат на хората да подадат заявление за възобновяване на безплатните винетки преди периода на приключването им, само че и да имат поради, че Социалните служби преглеждат и обработват документите в седем-дневен период.

Също по този начин най-вече от постоянните винетки изтичат в края на годината, защото преди време тя бяха годни само от 1-ви януари до 31-ви декември и много от автомобилистите ги възобновяват в този период. Имайте поради, че санкцията за шофиране за без винетка стартира от 300 лева

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: винетки безплатни винетки шофьори АПИ
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР