Повече от 1200 доброволци се включиха тази година в традиционното

...
Повече от 1200 доброволци се включиха тази година в традиционното
Коментари Харесай

Кампанията „Пролетно почистване 2023“ намери над 1200 съмишленици в Габрово

Повече от 1200 доброволци се включиха тази година в обичайното за Габрово пролетно разчистване на разнообразни публични зони както в града, по този начин и в селата.

Почистените публични пространства на територията на община Габрово са 19 на брой. Около 50 тона боклуци са събрани и извозени към Регионално хранилище за неопасни боклуци – Габрово по време на акцията, включително са и почистените от Оперативна програма „ Благоустрояване “ 7 нерегламентирани сметища на територията на общината.

Въпреки че интервалът на акцията беше разгласен от 5-ти до 25-ти април, желанието на локалната общественост да се включи не стихва.

Финал на „ Пролетно разчистване 2023 “ слага присъединяване на екипа на „ Ситигаз България “, които избраха да създадат един градски терен по-красив, чист и зелен. Те ще почистят сектора от река Янтра под мост Игото. До момента равнището на водата в реката не позволяваше да бъде осъществено годишното пролетно разчистване на коритото. Представителите на „ Ситигаз България “са избрали 17 май за доброволческата самодейност.

" Като поданици на този град носим отговорност за положението на средата, в която живеем, учим, работим. Средата, в която порастват нашите деца. Примерът, който даваме на децата си е значим. Важно е да отправим обръщение освен към тях, само че и към възрастните. Нека да пазим природата, дано поставяме грижа за нея и постоянно, когато имаме опция да отделяме време, с цел да вършим мястото, където живеем по-чисто, по-приветливо, по-красиво! ", прикани представляващия Ситигаз Станислав Рудевски.

Община Габрово се погрижи за доброволците в акцията да бъдат обезпечени чували и ръкавици, основана е и организация взаимно с общинско дружество " Благоустрояване " за навреме транспортиране на събраните боклуци.

Най-активните екипи в акцията получиха дарове от Община Габрово и Оперативна програма „ Благоустрояване “ под формата на цветя, отгледани в оранжериите на предприятието.

Една от най-силните еко акции е тази на екипа на габровската цифрова компания FFW, които в границите на самодейността проведоха две доброволчески почиствания. Те към този момент имат красива роза-дърво, която украсява терасата в техния офис. Училищата ОУ „ Ран Босилек “, ОУ „ Иван Вазов “ и ПГТ „ Пенчо Семов “ получиха култивиран и саксийни цветя, с които да създадат пространствата си още по-уютни и цветни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР