Повече от 100 души бяха арестувани след като взеха участие

...
Повече от 100 души бяха арестувани след като взеха участие
Коментари Харесай

Над 100 арестувани в Лондон

Повече от 100 души бяха задържани откакто взеха присъединяване в проява в централен Лондон в първата нощ от налагането на повторна цялостна карантина в Англия, поради Covid-19. 

Протестиращите се събраха в границите на акцията под надпис „ Маршът на милионите маски “, която е годишна антикапиталистическа демонстрация, само че тази година притегли забележителен брой недоволни хора от последните ограничаващи ограничения за ковид.

Първоначално полицията имаше усложнения да овладее митинга, като служителите на реда нареждаха на хората да се приберат по домовете си, само че на по-късен стадий се стигна до конфликти и до арести. Полицията заяви, че до приключването на митинга е направила 104 ареста, най-вече за нарушаване на наредбите за съблюдаване на цялостната карантина, заяви БНР.

Жена над 30 години от Южен Лондон, една от задържаните, поискала анонимност, е представена от „ Гардиън “ да споделя, че е излязла на митинг, тъй като е ясно, че държавното управление лъже хората. Тя добавя, че откакто в продължение на 6 месеца бизнесът й е бил затворен и тя го е възобновила едвам предходната седмица в четвъртък, в събота е последвало изказването на Борис Джонсън за повторна карантина. Жената сподели, че е излязла на улицата, с цел да изрази какво усещат хиляди други с нейната орис.

Джейн Конърс, която бе командващ полицейските елементи, потушили митинга, сподели, че приоритет на полицията е сигурността на лондончани:

„ Група хора избра да не съблюдава новите разпореждания и да се държи безконтролно и по тази причина задържаните ще би трябвало да понесат последствията от техните дейности “, заключи Джейн Конърс
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР