Повече градски автобуси вече се движат в Пловдив от 15

...
Повече градски автобуси вече се движат в Пловдив от 15
Коментари Харесай

Повече градски автобуси се движат в Пловдив

Повече градски рейсове към този момент се движат в Пловдив от 15 септември. За това се схванаха общината и превозвачите, които обслужват линиите. В града обстановката с трафика е комплицирана, защото се правят няколко огромни строителни ремонта. Колите по автобусните линии през лятото пък бяха редуцирани, което в допълнение изнерви пасажерите по спирките.

От 1 юли до 14 септември в Пловдив беше в действие лятно разписание на автобусните линии. Така вместо 228 коли, по маршрутите съгласно графиците се движиха 193. От транспортните компании имаха предложение това разписание да продължи да работи и откакто учениците се върнат в час, тъй като мъчно намират водачи, които да извършват и понижените курсове. Поне 10 са нужни в една от компаниите превозвачи.

" Много от водачите към този момент са възрастни и се пенсионират, а знаете, че в този претрупан трафик в града доста от водачите към този момент не желаят да работят. Ако тези написания, които са сега, се извършват на 100 %, аз мисля, че няма да има усложнения за жителите ", сподели Димитър Чолаков – представител на транспортна компания.

Тази опция обаче не е допустима за пловдивчани.

- Ще е ужасно, изключително там на края на града към Пазарджик са Руската и Английската гимназия. Хубаво е да са повече и да са по-начесто и ще е по-удобно и за децата, тъй като и те пътуват и би трябвало да речем бързо да се приберат, вървят на тренировки или имат след това домашни.

- В пиковите часове е гъчканица и възрастните хора са прави, някой път недоволстват, тъй като се блъскат с учениците, няма къде да седнат.

Преди повече от месец от общината публично са предизвестили превозвачите, че от 15 септември би трябвало имат подготвеност да възстановят разписанията.

" Това са дълготрайни десетгодишни контракти и там ясно е записано, че който извършва под 85 %, а в случай че падне под 80 %, е причина за преустановяване на контракта ", изясни Тодор Чонов – заместник-кмет.

За несъблюдение на курсове и пропуски ще наблюдават от общинското дружество. На ден санкциите могат да доближат 1000 лв. единствено за една линия.

Репортаж: Нели Ангелова, Васил Кръстев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР