Повече чиновници от администрацията вече ще имат възможност да придобият

...
Повече чиновници от администрацията вече ще имат възможност да придобият
Коментари Харесай

Правителството разшири кръга чиновници, които могат да получат пагони

Повече служители от администрацията към този момент ще имат опция да придобият военни звания от запаса, плануват промени в разпореждане на държавното управление, които бяха признати на съвещанието му в сряда. 
 Шефът на НСО станал военачалник в догадка на война
Печално известното постановление № 184 от август 2012 година, което разрешава цивилни да одобряват в това число и генералски звания и по което някогашният началник на Националната работа за защита (НСО) Ангел Антонов се изравни с останалите настоящи армейски генерали в армията, в този момент включва в обсега си и чиновници от Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО), Главна дирекция „ Охрана " на Министерство на правораздаването, Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията " на Министерство на правораздаването, Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ), Държавна организация " Разузнаване " (ДАР) и Бюрото по отбрана при основния прокурор.

Постановлението важи с изключение на за преминаващите в запаса на армията чиновници от посочените ведомства, само че и в условия на военно състояние, когато службите за сигурност минават към състава на Въоръжените сили. 

Промените в постановлението плануват, заемалите управителен постове в посочените структури, да могат да получат генералски звания, когато преминат в запаса. Най-високите административни длъжности също влизат в тази категория. Така да вземем за пример основният секретар на ДАТО във военно време ще бъде генерал/адмирал, а основните шефове на двете дирекции в правосъдното министерство, отговарящи за охраните в съдилищата и пандизите, ще са с сан на генерал-лейтенант/вицеадмирал.

Целта е посредством измененията, с които „ категориите на чиновниците “ по ЗМВР се заменят с „ длъжностите на чиновниците “ по ЗМВР, длъжностите и ранговете на чиновниците от запаса да се приведат в сходство със званията на военнослужещите по Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, прецизират от държавното управление. В обсега на тези длъжности по ЗМВР попадат и чиновници и на други структури за сигурност – ДА „ Технически интервенции “, Държавна комисия по сигурност на информацията, Бюрото за отбрана при основния прокурор, Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и Групово дело „ Охрана “ при Министерството на правораздаването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР