Повдигнати са обвинения на четирима души по разследването срещу криптобанката

...
Повдигнати са обвинения на четирима души по разследването срещу криптобанката
Коментари Харесай

Иван Гешев и Борислав Сарафов с подробности за аферата "Nexo": Повдигнати са обвинения на четирима души

Повдигнати са обвинявания на четирима души по следствието против криптобанката Nexo. Това заяви на конференция в петък шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов. В Националната следствена работа сега се организира конференция по отношение на следствието на криптобанката Nexo.

" Тук съм, с цел да благодаря на сътрудниците от Софийска градска прокуратура, на следствието и сътрудниците от ДАНС, които в продължение на месеци работеха по този случай. Благодаря, тъй като този случай е неповторим и то не на фона на България, а в международен мащаб. Той е много комплициран. Този случай, този предмет на следствие, онагледява новите проблеми пред които е изправена правоохранителната общественост в целия свят, новите по тип закононарушения. Той е неповторим в България и един от дребното такива в международен мащаб. Предстои още по-голяма и тежка работа. Надявам се България да е в международните вести с това, с което можем да се горедеем, а това са триумфите с нашите младежи, а не със случаи, които придават отрицателен образ на нашата страна ", стартира Иван Гешев.
 
Той на няколко пъти благодари за взаимната работа сред родните институции, както и за положителното съдействие с нашите партньорски служби.
 Сийка Милева и Борислав Сарафов Сийка Милева и Борислав Сарафов Източник: Скрийншот видео кадър
Борислав Сарафов означи, че финансовите закононарушения, набират от ден на ден скорост. Киберпрестъпленията не са единствено в областта на измамите или педофилите, регистрира още Сарафов. " Такъв вид действия подкоповат доверието на финансовата система изобщо ", добави той.

По думите му, актуалният проблем, бил без аналог досега в историята на България. Сарафов също благодари на партньорските служби, като отличи работата със службите на Англия. И изясни, че от следствието разбирали против какъв финансов и интелектуален запас се изправят, само че ще отговорят уместно с цялата суровост на закона и с целия софтуеър, с който разполага страната.

Ще се извърши цялостен финансов и софтуерен одит - тук ще търсим съдействието на едни от най-големите одиторски компании. Сега започваме явните следдствени дейности - комплициран финансов разбор за взаимовръзки, ще има доста молби за правна помощ към страни, където са осъществявали своята активност тези лица, добави Сарафов.  
 
 Светослав Василев, шеф отдел Светослав Василев, шеф отдел " Киберпрестъпност " в Национална следствена служба Източник: Скрийншот видео кадър
На брифинга са и представителят на основния прокурор Сийка Милева и Светослав Василев, шеф на отдел " Киберпрестъпления " в Национална следствена служба, шефът на Дирекция " Финансова сигурност в ДАНС, Недялко Петков и Ивайло Новаков от същата дирекция на ДАНС.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР