Повдигната пешеходна пътека ще спира шофьорите, които карат с бясна

...
Повдигната пешеходна пътека ще спира шофьорите, които карат с бясна
Коментари Харесай

Повдигната зебра озаптява шофьорите след смъртта на жена в Пловдив

Повдигната пешеходна пътека ще стопира водачите, които карат с гневна скорост по бул. " Шести септември ", където през април тази година на място почина жена, блъсната от автомобил. Работниците надграждаха през вчерашния ден асфалтовата настилка в региона на кино " Фламинго ". Това е следващата повдигната пътека, която се прави на пловдивските булеварди с по-голям брой произшествия, оповестява " Марица ".

В Пловдив ще има и първата по рода си 3D пешеходна пътека. Зебрата с триизмерно изображение има задачата да озапти недисциплинираните водачи на ул. " Ген. Данаил Николаев " в региона на Основно учебно заведение " Петър Берон ". Пътеката ще бъде обозначена по автентичен метод от деца, които посещават школа по изобразяване, и възпитаници от ОУ " Петър Берон ", описа кметът на регион " Централен " Георги Стаменов.

Децата ще рисуват от 10 часа в неделя със подпомагане на община Пловдив. Движението в един от секторите на ул. " Ген. Данаил Николаев " ще бъде спряно за няколко часа и в ранния следобяд ще се възобнови, предизвести Стаменов. Учениците са подготвили план, а администрацията ги е подкрепила, тъй като по този метод децата още веднъж припомнят, че водачите би трябвало да съблюдават правилника за придвижване и да дават преимущество на пешеходците на пътеките. Подобни планове ще се осъществят и в бъдеще на други места, увери Георги Стаменов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР