Поуките са взети, изводите са направени. Знаем, че за много

...
Поуките са взети, изводите са направени. Знаем, че за много
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев : Взехме си поуките, партията е жива и ще участва на изборите


" Поуките са взети, изводите са направени. Знаем, че за доста от нещата, за които бяхме посочени с пръст, последните седмици демонстрират, че сме били прави. Партията е жива и като естествена политическа мощ, несъмнено, че е подготвена да вземе присъединяване в последващи избори ", съобщи някогашният народен представител от (ИТН) Ивайло Вълчев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той мисли, че хората към момента имат доверието и потребността в тази система да има някого, който не е роден и учтив в нея и да следва нейните правила, тъй като сме видели по какъв начин влизат в системата нови политически партии с упоритости за смяна, само че прекомерно бързо се научават да бъдат като останалите и стартират да играят тяхната игра.

" Ние бяхме тези, които одобриха машинния избор. Ние сме " за " това да се гласоподава с машини, да се гласоподава по интернет, да се гласоподава от разстояние, да се направи всичко допустимо човек да изрази политическата си воля, без да чака по опашки. За последните избори ние продължаваме да имаме вяра в машините, само че няма по какъв начин да имаме вяра след всичко, което се чу, в операторите на машините ", уточни Вълчев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че доста компютърни експерти, освен от Има Такъв Народ, само че и от други партии, са проявявали предпочитание да погледнат, доколкото е допустимо, по какъв начин тъкмо оперират машините, какъв брой чисти са кодовете, тъй като е " друго, когато го види професионално око ".

" Когато най-важната работа на един преди малко конституиран парламент, който трепери поради това, че не знае какъв брой дълго ще продължи да съществува, се трансформира в това да одобри бързо нов кодекс, който ще обезпечи нови резултати – това постоянно наподобява тъпо. Не съм видял и не съм схванал да има доста обезпокоени хора от това, че се гласоподава с машини ", сподели гостът.

Вълчев удостовери, че имат подозрения в машинния избор от 2 октомври, също по този начин не има вяра, че президентът може да спре посредством несъгласие това, което Народното събрание към този момент е решил да направи.

Той разяснява тематиката за желанието на партията България да стане президентска република. " Никога не сме желали да попитаме: " Искате ли президентска република ". Ние не сме идиоти, знаем, че методът на ръководство на републиката не се трансформира с един въпрос. Още когато го загатна за пръв път, господин Трифонов каза, че ние ще попитаме хората дали желаят президентска или парламентарна република. Това, за което ние приказваме, е президентско-парламентарен модел на ръководство ", разясни Вълчев.

Той изясни по какъв начин работи подобен вид страна и даде за образец Франция, а по-късно означи, че се партията се готви и за локалните избори идната година.

" Няма по какъв начин всички да се наредим в парламентарни листи и всички да станем депутати. Последните избори го демонстрираха. В нашата конструкция има хора, които са разпознаваеми по места, доста преди да я има партията Има Такъв Народ. Те са се заели с разнообразни локални дела и тези лица сигурно ще намерят поддръжка ", безапелационен е Вълчев.

" Ние може да сме идеалисти в политиката, само че сме практични във вършенето на работа. Знаем, че няма да бъде елементарно, знаем какво коства докосването до властта, знаем в какво бяхме упрекнати ", означи гостът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР