Потвърждението от днес, че Ауди ще работи със Заубер за

...
Потвърждението от днес, че Ауди ще работи със Заубер за
Коментари Харесай

Има ли все още варианти Порше да влезе във Формула 1?

Потвърждението от през днешния ден, че Ауди ще работи със Заубер за сезон 2026, когато немската марка влиза във Формула 1, надали е огромна изненада. Още през лятото се появиха информации, че Ауди купува дялове от швейцарския отбор и екипът в Хинвил е предпочетен за осъществяване на програмата на германците, които първо оповестиха, че влизат в спорта като снабдител на задвижващи системи.

Какво обаче става с Порше? Другата марка на Фолксваген Груп, която също имаше проекти да влезе във Формула 1. Наскоро пропаднаха договарянията за съюз с Ред Бул и закупуването на половината от първия тим на компанията за енергийни питиета.

През март тази година бордът на шефовете на Фолксваген Груп утвърди присъединяване на Ауди и Порше във Формула 1 от сезон 2026, когато влизат в действие новите механически правила в спорта. Оттогава насам вървят най-различни спекулации за присъединяване на двете марки, като някои от тях се потвърдиха - главно тези за Ауди и Заубер, само че е забавен въпросът какви са опциите пред Порше след неуспеха с Ред Бул?
 Заубер става заводският отбор на Ауди във Формула 1 Заубер става заводският отбор на Ауди във Формула 1
Според нидерландската телевизия Ziggo Sport, Порше е доста покрай закупуването на 50% от Уилямс. Това беше и аварийният вид за Порше, апетитен от анализаторите при началото на договарянията с Ред Бул.
 Порше дефинитивно се отхвърля от Формула 1? Порше дефинитивно се отхвърля от Формула 1?
По-малко е евентуално Порше да влезе като акционер или най-малко сътрудник на Хаас, като американският отбор употребява задвижващи системи на Ферари и измежду сътрудниците на Скудерията. Възможно е и Порше да сплоти старания с Майкъл Андрети, който изиска от ФИА да взе участие със личен тим във Формула 1, само че планът му среща безмълвен отпор от страна на федерацията и по-явен от страна на другите тимове.
 Хорнър с още детайлности за провалената договорка сред Ред Бул и Порше Хорнър с още детайлности за провалената договорка сред Ред Бул и Порше
В същото време в разнообразни немски медии се появи информация, че сега Порше не договаря с нито един тим, който взе участие във Формула 1, като няма и удостоверение, че шефовете на марката са се отказали от международния шампионат, само че несъмнено програмата им към този момент върви със забавяне и марката може да се върне във Формула 1 най-рано през 2027 година.
 Ще стигне ли Порше до Формула 1? Ще стигне ли Порше до Формула 1?
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР