Потресаваща история, при която полицай от Пловдив е в ареста

...
Потресаваща история, при която полицай от Пловдив е в ареста
Коментари Харесай

Задържаха арменци, след това полицай отиде да обере склада им

Потресаваща история, при която служител на реда от Пловдив е в ареста след кражба на движимости от запечатан склад - благосъстоятелност на обвинени, описа бТВ през днешния ден.

Помещението, от което е осъществена кражбата, е на арменско семейство, което пък беше задържано за продажба на строителни принадлежности с подправени стикери и неотговарящи на марката
Предисторията
През януари полицията в Пловдив задържа арменската фамилия, която е упрекната, че е ОПГ за данъчни измами, пране на пари и нерегламентирано потребление на непознати търговски марки (иначе казано - ментета, б.р.).

Пред малкия екран те настояват, че не знаят тъкмо какъв брой принадлежности са иззели от базата им.

" В базата имаше доста. Те изземваха до един миг, след това просто стопираха да изнасят от там... "

Задържано е цялото семейство, след това се оказва, че са арестували и част от клиентите на едро, ракзава брачната половинка на основния обвиняем Елисавета Карамфилова. От 11 в началото арестувани и към днешна дата в ареста остават обвияеният като уредник на ОПГ и още четирима.

По думите на дамите, компанията се занимава с тази активност от 4 години. Складовете със стока остават - както е по закон - запечатани в границите на досъдебното произвеждане.

Преди дни обаче последвало ново задържане - този път не на някой от обвинените, а на служител на реда от профилираните полицейски сили (СПС), чиято отговорност е да пазят мястото на престъплението.

Пред бТВ приказват дамата и сестрата на основния обвинен в проведената незаконна група, които са на независимост против парична гаранция.

След обиските в базата, Икономическа полиция запечатала складовете, в които се намират инструментите. Жените от арменската фамилия описват, че са станали очевидци на поредност от обири от стоката им. По думите им първата кражба се реализира в работен ден в наличието на Икономическа полиция, която прави оперативни дейности.

Казват, че единият, който ги ограбил, е бил поемно лице при дейностите по претършуване и изземвано (жените доста почтително са наснимали всичко - на фрагментите им се вижда сива Тойота, тъй като очевидно " умникът " е пристигнал с частната си кола, б.р.).

„ Един ден, отивайки към базата си подвигнах главата и една кола беше паркирана директно до единия склад до вратата и поглеждайки в колата имаше наша стока, кашони, торби, и кашоните бяха покрити с яке. При което незабавно се обадих на 112 и в този миг, до момента в който се обърна, човекът излезе от базата по най-бързия метод. Този човек след към 4-5 дни още веднъж се връща на работа, още веднъж в ролята на поемно лице “, описват дамите.
 Това наподобява на куфарче от скъпа машина. Само, че нея я няма...
Назначена е полицията от СПС, които на смени да охраняват материалните доказателства.

Сестрата на обвинения споделя по какъв начин преди дни засича на място и един от служителите на реда да изнася продукти от склада.

„ В тази кола вътре имаше стока, от горната страна на тавана също гнездото от люлка, тъй като в колата имаше градинска люлка. Отново наша стока. При което слезнах от колата и влезнах в базата. Естествено звъннахме на 112 “, споделя Нона Ховсепян.

Двете са наснимали обстойно и нашироко служителя на реда по какъв начин е натоварил на частния си мерцедес градинските ратанови люлки. Както и имат фрагменти по какъв начин,  след като подвигат звук, униформеният стартира да ги... разтоварва персонално и да ги връща в склада.

На място след сигнала им идват криминалисти от 2-ро РУ и от Вътрешна сигурност. Това става с компликация, защото в началото от 112 им отогваряли настоятелно, че точно там има екип на Специализираните полицейски сили. Как да обясниш, че точно патрулът е казусът.

От районната прокуратура декларират пред бТВ:

„ Районна прокуратура – Пловдив следи досъдебно произвеждане за опит за кражба, осъществена от длъжностно лице на непозната движима движимост – градинска ратанова люлка, с желание незаконно да я присвои. На място неотложно е дошъл полицейски екип и следовател, който е направил дейности по започване на следствието. Към сегашния миг следствието продължава с осъществяване на разпити на очевидци. Изясняват се зародили несъгласия по отношение на фактическата конюнктура по случая. По досъдебното произвеждане на този стадий не са повдигнати обвинявания “.

Полицаят е арестуван.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР