Потребителят на форума TobiWahnKenobi, част от германския сайт 3DCenter, извърши

...
Потребителят на форума TobiWahnKenobi, част от германския сайт 3DCenter, извърши
Коментари Харесай

Тестове на Nvidia Titan V с активирана технология за трасиране на лъчите

Потребителят на форума TobiWahnKenobi, част от немския уебсайт 3DCenter, извърши проби на видеокартите Nvidia Titan V (5120 CUDA ядра, 640 тензорни ядра), Titan RTX (4608 CUDA ядра, 576 тензорни и 76 RT ядра) и GeForce RTX 2080 Ti (4352 CUDA ядра, 544 тензорни и 68 RT ядра). Тестовете са направени в играта Battelfield V с задействана технологията за хардуерно ускоряване трасирането на лъчите DXR Raytrace Reflections . Получените резултати демонстрираха, че при екстремален овърклок с потреблението на водно изстудяване, междинният FPS остава в границите на 70 фрагмента в секунда.

Интересно е, че Nvidia Titan V се оказа с най-ниска консумация – към 300 W. Докато при Titan RTX са нужни 320 W, а на GeForce RTX 2080 Ti — немалките 380 W. Графичните настройки на играта са Ultra с TAA изглаждане при резолюция WQHD. Много консуматори се отнесоха с значителен песимизъм към тези данни. Но да не забравяме, че TobiWahnKenob е влиятелен член на тази общественост със статут Master Member, дата на регистрация месец септември 2003 година и с съвсем 8600 известия.



Но по време на разгорялата се полемика се оказа, че не всичко е по този начин безпрепятствено, както би могло да се стори на пръв взор. Друг консуматор с аналогично съоръжение заяви за съществени лагове (при високи настройки на DXR) в картата Rotterdam. TobiWahnKenobi също направи свои проби на същата карта и макар нелошите 56-66 фрагмента в секунда, заяви че има сривове до 10 и даже до 2 FPS.

Засега въпросът за въздействието на RT ядрата върху продуктивността остава отворен. Добре е да се има поради, че това са просто потребителски известия във форума на една игра, където не е употребена единна методология на тестванията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР